top of page
  • Skribentens bildBrandkonsultbyrån

BKB Projekterar brandskyddet vid uppförande av byggnad för vuxenpsykiatriBKB har genom totalentreprenör Dynacon Construction AB fått i uppdrag att projektera brandskyddet i den nya byggnad för vuxenpsykiatri som Region Kronoberg låter uppföra på Sigfridsområdet i Växjö.


Byggnaden planeras innehålla dagsjukvård och öppenvårdsmottagningar samt slutenvårdsavdelningar för äldre-, psykos-, beroende-, allmän- och akutpsykiatri samt en psykiatrisk akutmottagning. En del av barn- och ungdomspsykiatriska klinikens slutenvårdsavdelning ska också rymmas i den nya byggnaden.


Byggnadens verksamhet kan medföra komplicerade utrymningsförlopp och byggnaden har därför ett mycket stort skyddsbehov (Br0-byggnad). Brandskyddet ska verifieras helt genom brandtekniska bedömningar och beräkningar (s.k. analytisk dimensionering) vilket ställer väldigt höga kvalitetskrav på oss som brandkonsulter. Då vi inom BKB har erfarenhet av liknande projektering i form av rättspsykiatriska kliniker och häkten hoppas vi att vi kan förmedla en trygghet och tydlighet i projekteringen mot såväl totalentreprenören som byggherren.


Vi tackar Dynacon för förtroendet!

14 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page